Saturday, May 29, 2010

hujan sudah turun~



grrrr~
(menggigil sambel menaip entry kali ni..)
aku sgant suke maen hujan.. dulu kecik2 mak aku slalu marah. tp dah besa2 ni tade sape pon nk larang.
dulu,mak aku slalu cakap, JANGAN MAEN HUJAN..NANTI DEMAM. tp skang,aku selalu maen hujan. tp aku tak demam pon... kadang2 aku rase malas nk g kelas,aku akan maen hujan sampai aku basah kuyup.sampai menggigil sbb sejuk. tp aku masih tak DEMAM.. (FYI,aku ni seorang yg sgt2 susah nk DEMAM..aku rase da dekat 7 taon aku tak demam..last demam mase form 3 dulu.klu flu sket2 tu ade la..tp masih tak demam jugak..mmg DEGIL)
sekarang ni,aku baru pas tukar baju sbb basah kuyup..tanak mandi sbb sejuk sgt.aku tuka baju jek..hee~
aku berdiri ky koridor umah aku.. well,korg paham2 je la.. aku dok kt tingkat 22. da la apartment ni dekat2 ngn laot,jd bayangkan angin yg sedang bertiup di koridor uma aku.. abed tebang sume baju yg aku jemur td. naseb baek ade grill.klu tak,mau menangis jugak aku nk cari dr 1 tingkat ke 1 tingkat.

kembali pade kisah aku maen hujan...
aku bukan watpe pon..cume berdiri tgk view dr koridor uma aku. yela,uma aku kn tinggi.aku ley nampak 1 SEBERANG JAYA dr sini.
syok sgt sbb bile hujan tu terkene kulit aku,terase fresh..
terase syukur sbb aku masih ade waktu utk menikmati hujan macam yg aku slalu buat dulu2.. tiap2 kali hujan ni la keje aku. sampai mak aku penah mengamuk sbb aku asyik main hujan. tp skang,mak aku da tak ley nk watpe lagi dah. anak die da dekat 22 taon. mungkin die pon dah malas nk cakap lagi.. sorry mak.. heee~



sebenanye HUJAN ni byk kenangan pd aku.
tp aku rase cam malas nk state satu2 kenangan antare aku dan hujan.jd,laen kali saje la ye.. aku cume nk mention yg sekarang ni tgh hujan dan aku terpakse mengcancel date aku dgn seseorang yg telah diset semalam. die janji nk belanje mkn..!!!
terselamat la duet ko mlm ni.. tape2.. malam esok masih ade.

Wednesday, May 26, 2010

dialog antare aku dan balak membe aku~

balak membe aku :

May 14 at 1:20am
hope ko xde la nk sebok2x mse dpn ak dgn ******
buat hal ko...
ak x rugi
ko pun x rugi!!!!
sng cter...
lgpon xde org byr ko nk jge tepi kain org
anyway thx
bye

.......................

AtiQah Othman :
May 14 at 8:49am

sopan betol kate2 ko..
aku tak hingin nk jage tepi kaen ko.
sikit pon tak hingin.****** tu kawan aku.
kwn baek aku..
dan aku kenal die lebih dulu dr ko kenal die.
aku tau die macamane.

aku syg die mcm adek aku sendiri.
ape aku nk buat,ko tade hak nk masok campur.
itu urusan aku.
ko wat hal ko,aku wat hal aku.

sesame la sbb sound aku cenggini.
ko da tunjuk lagi 1 kekurang ajaran ko pd aku.

.....................

balak membe aku :

May 14 at 10:22pm
xpntg nk sopan dgn org mcm ko
samph bg ak!!!!!

..................................................

samapi skang,aku masih tak paham lagi ape salah aku sampai tibe2 aku kene sound camni. aku dikatekan SAMPAH??
sampah ke aku?? bile aku cube utk membetulkan perkare yg aku rase tak betol.salah ke aku bile aku cube nk tegur bende yg tak betul yg jadi depan mate aku??
****** tu kawan baek aku.. aku tanak die rosak kerana keBODOHan mangkuk seko ni..mangkuk yg tah hape2.. cm tak matang pon ade jugak mangkuk seko ni..aku cume tegur bende yg tak betul. DEMI PERSAHABATAN kami..
tp mangkuk ni tak boley trime pe yg aku tegur..

kes 1 : kawan baek korg tak balek 1 malam g lepak ngn bf die. kalau sekali,mungkin tade ape. tp klu da kerap sgt,pe korg buat??
kes 2 : kalau balak kwn korg tibe2 ambush uma korg cari gf die yg sebenanye tade kt uma. atas alasan tak pecaye dan ingt kitowg sorok gf die...pe korg buat?
kes 3 : balak kwn baek kowg sound kowg sbb kowg cube protect kwn baek korg ni.cube bagitau pe yg die buat tu tak betul.. salah ke?
kes 4 : korg tegur kwn baek korg sbb jiran2 korg dah mule bercakap bende2 negatif pasal kwn korg yg mmg tak sedap langsung nk didengar..sampah ke?
kes 5 : kerana PERCINTAAN diowg,korg 1 umah dapat susah..ramai yg mengata,yg kutuk korg. ckcp perangai korg buruk cam kwn korg yg sorg ni. patut tak korg naek angen..?

byk lagi KES-KES laen. tp aku tak larat nk state satu2 kt sini.
aku bukan nk sgt jage tepi kaen die.tp klu dah perkare ni melibatkan aku ngn kwn2 aku yg len,aku tak bley dok diam.
aku bukan pekak,aku bukan bute. walaupon aku tade la bek sgt,tp aku rase sbg sowg manusia,sahabat,kakak,aku layak utk tegur kawan baek aku ni.. sbb aku SAYANG die. PERSAHABATAN antare aku dgn die bukan baru. dan aku tanak nie hanyut cume kerana SAYANG.
aku tanak die saket.tp klu penyakit die cr sendiri,aku tak bley tolong..
lepas aku dapat msg kt fb tu,aku da janji pd diri aku,aku TAKKAN sesekali sebok lagi hal die.. lantak kau la nk terlungkup ke.terbalik ke.. aku dah tanak ambek tau...

p/s : buat kau ******,aku syg ko. ko kawan baek aku yg aku dah anggap cam adek aku sendiri. klu ko rase balak ko tu betul sgt,aku dah tak peduli.ikot la kate balak ko tuh. ko dah cukup besar nk menilai yg mane baek yg mane buruk. aku takkan masuk campur hal hidup ko lagi~

~END~

aku dan polis diraja mesia~

lame gile aku tak mmbebel kt sini.. rasenye dekat beberape minggu jugak sejak aku mule keje..
tak bayak yg boley aku kongsi. cume hidup aku semakin teratur sekarang. bak kate mak, 'belajar jd ORANG'. selame ni aku bukan org ke?? kompius jugak aku.. ( menggaru2 kepale)
rutin hidup aku 2 minggu ni lebih pade bangun pagi,pegi keje,balek keje,tido.. bangun pagi,pegi keje,balek keje,tido.. itu je la yg aku buat berhari2 sampaikan nk muntah~ (uweeek)

ha~
ni nk cite ni..
minggu lepas,aku hampir2 disaman oleh pihak polis diraja mesia.. nk tau kenape?? aku ni kan pemandu berhemah.. aku langgar one way,aku sebagai pemegang lesen L membawa penumpang,aku ak tampal stiker L,dan juge,lesen L aku tu MATI.. bayak beno kesalahan aku. mulenye bile encek polis itu menahan aku,aku buat muke pasrah saje. aku rase aku patot redha kalaupon aku dapat SURAT CHENTA dpd encek polis tersebut..
mule2 aku buat muke kesian. tp yg malangnye,muke kesian aku tu tak dilayan oleh encek polis tersebut.. ade ke patot die nk saman aku jugak?? (menumbuk2 lantai)
aku dah la lapar ditahap maksima.. nk balek makan,patot ke die tahan aku dekat 45 minit. mmg tak patot~
pastu,lesen aku dgn IC aku die pegang.. belek2..aku tau la gamba aku lawa,tp rasenye tak payah la nk belek2 sampai naek lunyai lesen aku tuh.

sebenanye,sebelom aku ditahan oleh encek polis tersebut,wallet aku jatuh. dan malangnye,bile aku toleh je kebelakang,ade la satu kete dgn celakanye melanggar wallet aku tanpe belas kasihan. bengkok sume kad2 bank,lesen,IC aku.. bodo la kete tu~



hampir dekat setengah jam aku dok kt situ bersame encik2 polis tersebut,aku pon memulakan bicara...
aku : encik..agak2 dalam tahun ni kes sy ni setel tak?sy nk balek mkn ni.. lapa nk mati..kang sy mati kt sini,da jadi 1 lagi kije encik nk uruskan jenazah sy..
polis : lapa ke?? meh la sy blanje mkn..
aku : eh..eh.. tape2..sy suda masak kt umah uh.kang klu sy mkn nk encik,housemate sy yg kt uma tu plak kebulur tunggu sy balek..
polis : so,kire camane ni?? nk sy saman tak??
aku : nk saman,saman la encik oi~ tp cepat la sket... bosan la dok sini. lapa tau tak??
polis : ok2.. awk org johor kan?? cube nyanyi lagu pulau pinang..(urut2 misai yg tak lawa tuh)
aku : GILE ke??? lagu penang pon sy tak penah dengar...lagu laen la..(garu2 kepale tyak gatal)
polis : nyanyi lagu BRITNEY SPEARS.. cpt..
aku : klu lagu minah tu,kite kene g karaoke encik..tak sedap nyanyi sini... (tersengih2)
polis : awk GILE KE???? takkan nk g karaoke pakai uniform ni?? malu la sy..
aku : (sengih2 lagi..) tau malu upenye.. heehe~ dah tu??
polis : bace doa QUNUT cepat~
aku : sy cuti2 mesia encik... mane bley bace..
polis : awk ni byk cekadak betol..sy bagi surat saman ni kang...
aku : encik mintak yg munasabah sket bley tak??? (ati mule rase nk naek angin)
polis : munasabah ye... erm~ no tepon awk ley? (sengih lagi)
aku : amboi~ ckp je la dr tadi nk nombo tepon... tak payah la sy dok sini dekat 1 jam ni.. penat bontot tau..gatai la encik ni..bape byk koleksi nombo tepon encik dpt mlm ni?
polis : nk bagi ke nk saman???
aku : terpakse la akur...
(seb bek la polis ni ensem + mude.kire orait jugak berskandal ngn encik polis..hehe)

lalu,lepas die ambek no tepon asiah dan nombo aku dr hempon asiah (sbb aku tak bawak hempon)diowg escort kitowg.. bangge jugak sbb 3 eko polis berpakaian seragam mengescort kami.. hee~

selamat aku dr kene saman...

sejak dr hari itu,encik polis yg bername FAIZAL ini selalu jugak la menalipon aku dgn alasan,saje2 tanak aku cabut lari dr saman yg hampir die nk bagi tu.. die kate aku HUTANG die...
palotak die~

Friday, May 14, 2010

Tuesday, May 11, 2010

rezeki utk hari ini~

ade perkare menarik utk dikongsi..(klu korg rase tak menarik pon aku tak peduli..aku tetap nk kate menarik)
pagi2 aku bangun,aku kemas rumah arini.. frankly talk,uma aku mmg sepah giler.. cam tongkang pecah.. asenye umah mat bangla pon tak sepah cenggini..cume bezanye,uma aku wangi..uma bangla busuk. hee~

bukan sengaje kami nk sepahkan uma. tp oleh kerana kami sume exam,uma pon jd sepah sbb masing2 sebok stadi. tade mase nk mengemas..(tp mase utk g karaoke ade pulak)
ops~ tu bab laen. hehe~

arini,aku bersame2 cik asiah same2 mengrah tenaga cam buruh kasar,utk kemas umah.. sume skali.dpd ruang tamu,sampai dapur.. dr bilik sampai toilet.. hasilnye.. uma kami kemas suda... senang ati tgk uma kemas camni..

siap mengemas,aku dan cik asiah menuju ke kampus.. ade hal sket ngn kaunselor..pasal keje.. maklumla..cuti 2 bulan.. duduk plak kt bumi penang yg harmoni ni. klu tak keje,takkan nk makan pasir ye tak .. (err~ sebenanye aku tak balek johor.. mak aku ckp aku mengade2..padahal klu balek uma,aku ley idop dgn senang ati sambel membesarkan body.hekhek)

tp encik kaunselor tak dpt tolong pape. sudahnye kami pon merayau la kt area sunway tu.. cr keje..
mungkin mmg rezeki kami,tros dpt keje kt secret recipe.. kire ok la kan dpd tak wat pape (padahal nk sedapkan ati sendiri)

jd,kames ni aku akan mule keje sbg waitress...


pesanan kpd sume kwn2 aku yg berada di bumi pulau pinang : jgn dtg ke secret recipe sunway dan mintak aku blanje..klu aku nampak korg cube mensabotaj aku,aku takkan teragak2 tendang korg kua ikot pintu depan.. (syok2.. hahah)

masih cube utk hidup baik baik selepas kamu pergi..

~END~
masih.hidup.baik.baik.selepas.beberapa.kali.terjatuh.